Dags för dubbat? Icebug Kayi2 BUGrip fixar även långdistansen

En vecka innan det var dags för Ursviks Ultra i slutet av mars i år fick jag ett par skor skickade till mig från killarna på Icebug.  Modellen hette Kayi2 och skulle vara en mer ombonad sko än Icebugs  Pytho 2-L BUGrip som jag tidigare använt under vintersäsongerna.

Jag visste först inte om jag skulle kunna springa ultraloppet i dem eftersom jag inte hunnit använda dem mer än en gång innan det var dags. Men jag beslöt mig för att chansa och tur var väl det. De var helt enkelt supersköna och trots att loppet tog nästan 8 timmar så var det ingen kläm- eller skavkänsla alls. Lägg sen till ett bra grepp på isiga ytor och att de är varma och goa i kylan så förstår du säkert att jag verkligen började älska dessa skor.

Till skillnad mot Pytho2  så har de en annan stoppning vilket gör att man har en mjuk känsla mot foten. Inte alls hårt eller skavigt som sagt.

Det är en stabil sko för vinterlöpning i alla förhållanden. Komfort och stöd är ledorden!  Dämpningen i skorna är väl tilltagen och den vridstyva mellansulan hjälper till att korrigera fotisättningen vid löpning på ojämnt underlag.  Extraplus för att mellansulan har en inbyggd pronationskil som ger det längsgående fotvalvet extra stöd. Dessutom är den vattenavvisande och stöter bort både snö och lätt regn.

Jag har nu använt dessa skor vid flera tillfällen – senast under loppet Höga Kusten Trail i början av september. Där funkade de också superbra! Efter dryga 10 timmar i krävande terräng var fötterna fortfarande torra och goa – och inga blånaglar! Dubbarna är dynamiska vilket innebär att de fjädrar inåt när man springer på hårdare underlag som berghällar och asfalt.

Jag hade bra fäste under skorna hela tiden – framför allt på de lätt fuktiga spångarna  kändes det väldigt tryggt! Icebug har helt enkelt levererat igen! Jag var en fan av deras skor innan och nu är jag ännu mer övertygad om hur bra de är på att göra skor som  fungerar -både på sommaren och vintern.  Så testa gärna denna modell om du vill ha en sko till vinterlöpningen och vill kunna ta dig hur långt som helst!

Länk till Icebugs hemsida