Jag har en plan…Lysande Sickan!

Uj vad snabbt det gick! Januari bara försvann och februari är redan igång..Nu gäller det att börja blicka framåt och göra en plan inför och för den kommande säsongen. Förra året blev det tre stycken triahtlon – i år kommer det nog att bli nåt liknande. Men innan dess finns det en hel del intressanta lopp som jag tänkt att genomföra.

I slutet av förra året hade jag ju fortfarande rätt ont i knäet när jag sprang. Efter röntgen så konstaterades det att jag hade artrosförändringar i knäleden.  Jag har sedan dess tagit hjälp av en fysioterapeut och fått olika träningsprogram som jag har fått använda mig av. Det har nu gått drygt 2 månader och allt känns väldigt mycket bättre.

Direkt efter att influensan gett med sig började jag med powerwalks som sedan övergick till lätta löppass på max 5 km.  På senare tid har jag testat att springa dryga milen och det har funkat utan att jag fått allt för mycket känning! Yippee på den! Det ska bli väldigt spännande och se hur det går på lördag nästa vecka då jag och Pernilla ska springa en halvmara tillsammans! Blir min första 2-milare på ett bra tag…

Som en förberedelse inför Utö Swimrun har jag också gått med i Team Nordic Trail för att få sällskap i skogen och kunna jobba på tekniken. Traillöpning är ju också skonsammare för kroppen samtidigt som det bygger styrka och uthållighet! Det var där jag kände mig något otillräcklig för 2 år sen när jag deltog i UtöSwimrun för första gången. Det är en väldigt kuperad bana…Jag har dock inte kunnat vara med på nån träning där ännu eftersom jag först vill vara igång med kroppen ordentligt. Den har varit lite seg efter den långa sjukdomsperioden jag hade strax efter jul. Men nu börjar det kännas bättre!

Under den tiden jag har varit sjuk har jag haft desto mer tid till planering. Så nu har jag fått ihop en träningsplan med minst ett roligt lopp i månaden från februari och framåt!

Så här ser den tänkta tävlingsplanen ut inför säsong 2018:

Detta är ju de organiserade tävlingarna som jag ska delta i, sedan tillkommer ju Sickla swimrun, Stockholms Swimruncup och förhoppningsvis även ett gäng träningstriathlons!

Jag ser verkligen fram mot nästa helg och halvmaran i Sollentuna! Med lite tur blir det även löpning över isen på det loppet om vädret tillåter!