Styrketräning kan vara riktigt kul!

November månad är ju inte den roligaste. Det är mörkt, det känns allmänt trist och när dessutom min kära far nu ligger på sjukhus med sviktande hälsa – ja då det inte långt ifrån att jag får tankar som att  arbetsvägra och stanna kvar i sängen istället!  Men det tycker inte vår älskade nuffe Jackie. Hon har blivit värsta väckarklockan – en minut innan den ringer så är hon uppe i sängen och börjar pussa på mig. Tur att hon finns. När allt känns tungt så är hundpromenader riktigt skönt att ha!

Under veckan som gick har jag – förutom besök på sjukhuset – hunnit med att köra ett pass med Kämparna här i Västerhaninge. En riktig stämningshöjare och energiboost. Precis vad jag behövde..

Vi samlades kl 08.00 vid Hanvedens utegym i söndags och sen blev det gemensam promenad ner till sandgropen. Andreas som håller i det hela ser till att sandsäckar, vikter och gummisnoddsbälten kommer med – vi får alla hjälpa till att bära grejorna som en del av uppvärmningen. Han har då planerat passet och ger oss sen instruktioner på hur de olika stationerna ser ut.  Som sen ska köras ca 7-8 minuter per övning! En skön utmaning som känns kan jag lova och samtidigt har vi barnsligt roligt när vi springer/går/krälar där i sanden.

Det är en härlig känsla att ta sig upp för backen vid sandgropen och möta morgonsolen i den tidiga morgonen! Denna variant av styrketräning är så mycket roligare och härligare än att vara inne på ett gym. Andreas arrangerar dessa pass ca en gång per vecka – dag och tid beror på vad som funkar med hans barns aktiviteter. Och del av summan som man betalar går till cancerforskningen. Träning och nytta i ett!! Nästa söndag är det dags igen för pass igen.

Jag har inte hunnit springa massor under den senaste veckan men fick ändå ihop ca 3 mil –  men det blev desto mer simning.  Strax under 6 km (söndag -lördag – Tomtoms statistik mäter på det sättet)! Vilket är ett nytt mängdrekord för min del! Och jag är så glad att min teknik nu börjar bli bättre – CSS-tiden är nu min bekväma fart  och jag tycker det ska bli grymt spännande att göra ny time trial om två veckor! Bara älskar att gå kurs för Anna! Hon lyckas hela tiden pusha en till att bli allt bättre.

Till helgen ska jag testa att springa till Västerhaninge – köra passet med Andreas och sen springa hem igen. Nyttigt att springa med trötta ben så att pannbenet också får sitt!

Total träning för tiden söndag 13/11  – lördag 19/11  blev:
Simning  5, 7 km (3 pass)
Cykling   0
Löpning: 27 km (transport till jobbet bland annat)
Kämparpass: 1 st