Gear up – boosta din simning!

Jag kan villigt erkänna att jag blivit en prylnörd. Ju mer jag tränar – desto roligare är det att plocka in nya grejor för att få lite omväxling. Och nu har detta spridit sig även till simträningen. Inte visste jag att det fanns så mycket prylar man kunde släpa med sig till simhallen!

Men simning – det  räcker väl med en baddräkt, badmössa och ett par simglasögon? Ja, men för att öva in teknik kan det löna sig att shoppa upp sig på några saker.  Efter min första simkurs så blev snabbt en dolme inskaffad för att jag skulle fokusera mer på armarna..

Och sen dess har det blivit ännu fler saker som hamnat i träningsväskan  – det är prylar som gör simträningen både roligare och bättre!

Korta fenor
Supereffektivt verktyg för att få till sin benspark, samla benen och verkligen känna att man får en bra sträckning på fötterna. Om du flexar fotbladen det minsta så blir det tvärstopp i vattnet. Och det går inte att spreta med benen och samtidigt driva kroppen framåt när fenorna är på.. Plus att det är en härlig känsla när man med väldigt få sparkar ändå får upp farten. Vilket är perfekt när man ska träna teknik och göra armrörelserna långsamt.

Tempotrainer
Denna lilla gula tingest är inte bara en elektronisk träningskompis i såväl bassäng som i öppet vatten – den kan också hjälpa till vid löpning och cykling.  Tempotrainern kan ställas in i olika tempon och genom att testa om du kan behålla din teknik i ett högre tempo får du ett kvitto  på var du är för stunden men också något som driver på och utmanar dig att testa högre farter.

Vi är alla olika hur vi simmar och tempotrainern kommer att hjälpa just dig att hitta din snabba frekvens för armarna. Bara för att man ligger på en högre frekvens behöver det inte gå fortare eftersom tekniken kan bli lidande. Kanske hör du till dem som ska simma på en lägre frekvens för att ta dig fram snabbare än du gör idag? Om du skaffar dig en tempotrainer kommer du snart att få veta! I kombination med en gps-klocka kan tempotrainern hjälpa dig att få till den perfekta armfrekvensen när du simmar i öppet vatten. Samtidigt som den kan driva på när du vill köra snabba intervaller.