Asics Gel Noosa Tri 10 – test av skor

Jag började löpträna med skorna ganska precis en månad före Vattenfall World Triathlon Stockholm. Mitt första intryck av skon var att den utstrålade energi med sin starka färgsättning och även matchadeTriathlontjejers rosa triathlondräkt väldigt bra!

Vid första provspringningen med skon på kunde jag konstatera att reklamen stämde – det gick väldigt bra att springa strumplöst i denna sko på grund av dess mjuka insida. Storleksmässigt så kan de säkert upplevas små – passformen är nämligen väldigt precis – och om jag använt strumpor i hade de nog känts för små.  Min rekommendation är att om man planerar att använda dem under en tävling  där man springer längre än en mil så bör man gå upp en storlek mot vad man normalt har.  De skor jag provade var 39:or (som jag brukar ha i vanliga skor) vilket funkade kanon för mig när jag sprang utan strumpor – inte ett enda skavsår trots att de var helt nya!

Stort plus också för att de har nät som ventilerar bra – jag blev aldrig för varm om fötterna under nån runda.

Jag  använde skorna på alla mina löpträningar inför triathlontävlingen i Stockholm. Den stora skillnaden mot mina andra vanliga löpskor är framför allt vikten och den känsla man får när man springer med skorna.  De kändes helt enkelt väldigt lätta på foten och var också lätta att dra på och av.

På tävlingsdagen gick det väldigt bra och jag gjorde pb på milen – vilket för mig innebär strax under timmen. Kan inte säga om det enbart var skornas förtjänst men att ha ett par snygga, bekväma och välventilerade skor på sig vilka dessutom gav ett lätt löpsteg hjälpte i vart fall till.

Om ni funderar på att köpa skor speciellt för triathlontävlingar så testa gärna denna.  För min del fungerade de väldigt bra och det var  skönt att skippa strumporna – där blev det en sak mindre att tänka på i transition!

Övriga fakta: drop 11 mm – vikt 241 gram – lämpade för asfaltslöpning.

Har du testat dessa eller tidigare modeller av skorna? Eller har du nån fundering? Skriv  då gärna en kommentar!