Med Garmin Forerunner 920xt får du koll på allt som rör din träning

Jag har haft möjligheten att testa Garmin Forerunner 920xt under några månader. Från slutet av april till början av juli har jag använt klockan under såväl träning som tävling. Under denna tid har jag använt klockan ihop med Garmins pulsband som även registrerar puls när man simmar men även ger många indata om bland annat kroppsbalansen under löpning och liknande.

Garmin-Forerunner-920XT-GPS-Watch-with-HRM-GPS-Running-Computers-Black-Blue-010-01174-30

Fakta om klockan
Garmin Forerunner 920xt är en avancerad träningsklocka men också väldigt lätt att använda när man lärt sig hur knapparna fungerar. Med den här träningskompisen får du allt – svart på vitt. Skillnaden mot den tidigare modellen 910xt är milsvid.

Färgskärmen är lättläst och man kan själv enkelt ställa in vilka fält man vill se. Att skifta mellan de olika sporterna går snabbt. Dessutom finns det ett särskilt triathlonläge som möjliggör enkel tidtagning under ett triathlonlopp.

Batteritiden kommer du aldrig att behöva klaga på – så länge du inte deltar i ett lopp som är längre än 24 timmar..Om klockan inte används i träningsläge kan du använda den som vanlig klocka i upp till 4 månader på en laddning enligt tillverkaren.

Det är enkelt att ladda upp din träning från klockan – antingen så ansluter du den med sladd till datorn (och då laddas den samtidigt) eller så synkar du enkelt klockan med hjälp av bluetooth via Garmin Connects app i mobilen.

Innan jag testade klockan så trodde jag att den var en modernare variant av föregångaren – men den är mer än så. Kompletterar du med pulsbältet som även registrerar pulsen under simning så har du ett komplett paket med en personlig tränare som alltid finns där vid din sida och berättar hur det går!

Fördelar:

  • Smidig att ha på sig – lätt att navigera och ställa in efter behov.
  • Ger mycket olika träningsdata, du kommer inte sakna något.
  • Ihop med appen Garmin Connect kommer du lätt att kunna följa din utveckling och dela med dina kompisar.
  • Lång batteritid och snabb på att hitta satelliter.
  • Utöver den vanliga aktivitetsmätningen så  kan den också hålla koll på hur många steg du tar varje dag (om du vill veta).

Nackdelar:

 •  Priset :  ju mer avancerad produkt desto högre pris.  Klockan plus pulsband som funkar för simning kostar ca  5 500kr – 6000 kr beroende på var man beställer den.
 • Beroendeframkallande – när du väl skaffat den blir man väldigt fokuserad på tider och fart..
 • Kan kännas som att det är mycket att ställa in i början.
 • Två färger – alltid svårt att välja.